![]() |
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi
Malzemeler - 4 parça derili tavuk - 15 gr. margarin veya tereyağı - 500 gr. ince doğranmış soğan - 1 diş ezilmiş sarımsak - 1 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber - Tuz,karabiber - 150 ml. kaynar tavuk suyu - 150 ml. krema - Süslemek İçin: - Taze soğan Süre:100 dk - 4 Kişilik Yapılışı Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika, soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin. Pürenin çok sulu olmamasına dikkat edin. Hafifçe ateşi yükseltin. Tavuk parçalarını, kırmızı biberi tuz ve karabiberi ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dakika pişirin. Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukça sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin. Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın. Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın |
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi
Malzemeler: 4 parça tavuk, derili 15 gr margarin veya tereyağı 500 gr soğan, ince doğranmış 1 diş sarımsak, ezilmiş 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızıbiber Tuz ve karabiber 150 ml tavuk suyu, kaynar halde 150 ml krema Taze soğan Hazırlanışı: Fırını 180°C ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kalacak kadar büyük olmalı.) Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dak. soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin. Hafifçe ateşi yükseltin. Tavuk parçalarını, kırmızıbiberi tuz ve karabiberi ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dak. pişirin. Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin. Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın. Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın. AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz yoksa, yemeği büyük bir kapaklı tavanın üstünde pişirebilirsiniz. DİKKAT: Pürenin çok sulu olmamasına dikkat edin. Tavuğun üstünü kaplayıp bir sos yaratmayacak şekilde koyu olmalı. SERVİS ÖNERİLERİ: Pilava 10 gr. doğranmış kızarmış mantar ve doğranmış kızarmış yeşil biber ve soğan ekleyip tavuğun yanında sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.