Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tarifi, türkmen

Türkmen Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Kebabı Tarifi



Türkmen Kebabı Tarifi

Yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Tabanı için:
1,5 adet ekmek
Üzeri için:
5 adet kuru soğan
4 adet domates
3 adet sivri biber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Köfte malzemesi bütünleşene kadar yoğrulur Parmak şeklinde köfteler yapılır Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, köftenin kızardığı yağda kavrulur Ekmeklerin kenarı alınır, bir fırın tepsisine dizilir 190 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir Sonra üzerine kavrulmuş soğanlar yayılır Kızarmış köfteler konur Üzerine dikey olarak kesilmiş, tohumları alınmış biberler ve daire şeklinde doğranmış domatesler yerleştirilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında domatesler sulalana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.