![]() |
Türkmen Kebabı Tarifi
Türkmen Kebabı Tarifi
Yarım kg kıyma 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 3 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım demet maydanoz (kıyılmış) Tabanı için: 1,5 adet ekmek Üzeri için: 5 adet kuru soğan 4 adet domates 3 adet sivri biber Kızartmak için: Sıvıyağ Köfte malzemesi bütünleşene kadar yoğrulur. Parmak şeklinde köfteler yapılır. Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, köftenin kızardığı yağda kavrulur. Ekmeklerin kenarı alınır, bir fırın tepsisine dizilir. 190 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Sonra üzerine kavrulmuş soğanlar yayılır. Kızarmış köfteler konur. Üzerine dikey olarak kesilmiş, tohumları alınmış biberler ve daire şeklinde doğranmış domatesler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında domatesler sulalana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.