![]() |
Kalkan İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan İzgara TarifiKalkan Izgara Tarifi 1 kg kalkan balığı (8 eşit parçaya bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı un 1 limon (dörde bölünmüş) 2 çorba kaşığı rafine yağ Önce ızgaranızı kızdırınız ![]() Kalkan dilimlerini iyice yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayınız ![]() ![]() Genişçe bir tabağa unu yayınız ![]() ![]() ![]() Kalkan dilimlerini, yanında limonla servis ediniz ![]() Kalkan ızgarayı yanında roka salatası yada yeşil salatayla öğle yada akşam davetlerinizde baş yemek olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalkan İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan İzgara Tarifi8 dilim kalkan (125'er gramlık) 2 çorba kaşığı rafine yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon, 4'e yarılmış 2 çorba kaşığı un 1) Kalkanları yıkayıp kurulayınız ![]() ![]() 2) Izgarada 5'er dakika altüst ederek pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|