![]() |
Kalkan İzgara Tarifi
Kalkan Izgara Tarifi
1 kg kalkan balığı (8 eşit parçaya bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı un 1 limon (dörde bölünmüş) 2 çorba kaşığı rafine yağ Önce ızgaranızı kızdırınız. Kalkan dilimlerini iyice yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayınız. Kalkanları genişçe bir tabağa yada tepsiye koyup rafine yağla yağlayarak tuzunu serpiniz. Genişçe bir tabağa unu yayınız. Yağlanmış kalkan dilimlerini una buladıktan sonra fazla ununu silkeleyiniz. Kızgın ızgaraya koyup her iki yanlarını 2,5 dakika pişiriniz. Kalkan dilimlerini, yanında limonla servis ediniz. Kalkan ızgarayı yanında roka salatası yada yeşil salatayla öğle yada akşam davetlerinizde baş yemek olarak servis edebilirsiniz. |
Kalkan İzgara Tarifi
8 dilim kalkan (125'er gramlık)
2 çorba kaşığı rafine yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon, 4'e yarılmış 2 çorba kaşığı un 1) Kalkanları yıkayıp kurulayınız. Alt ve üstlerini yağa bulayıp tuzlayıp bastırmadan una bulayınız. 2) Izgarada 5'er dakika altüst ederek pişiriniz. Yanında ayrı olarak limonla servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.