Yoğurtlu Kuzu Eti Tarifi ( Tekirdağ ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kuzu Eti Tarifi ( Tekirdağ )Yoğurtlu Kuzu Eti Tarifi ( Tekirdağ ) (ELBASAN TAVASI) But tarafından 1 kg kuzu eti Az miktarda tereyağı 1 baş soğan Tuz Yeterince su, 1/2 kg yoğurt 1 bardak un 2 yumurta Kuzu eti dilimler ve parçalar halinde bölünür Etlerin iki tarafı da tereyağında biraz kızartılır Sonra su katılıp iyice pişene kadar haşlanır Başka bir yerde; yoğurt, un, et suyu karıştırılıp, biraz pişirilir Çok hafif ateşte yumurta sarıları ilave edilip, iyice karıştırılır Kaba ve parça etler tepsiye yerleştirilir Üzerine hazırlanmış sos dökülür Fırına verilir, iyice pişince servis yapılır
|
|
|
|