![]() |
Yoğurtlu Kuzu Eti Tarifi ( Tekirdağ )
Yoğurtlu Kuzu Eti Tarifi ( Tekirdağ )
(ELBASAN TAVASI) But tarafından 1 kg. kuzu eti. Az miktarda tereyağı 1 baş soğan Tuz Yeterince su, 1/2 kg. yoğurt 1 bardak un 2 yumurta Kuzu eti dilimler ve parçalar halinde bölünür. Etlerin iki tarafı da tereyağında biraz kızartılır. Sonra su katılıp iyice pişene kadar haşlanır. Başka bir yerde; yoğurt, un, et suyu karıştırılıp, biraz pişirilir. Çok hafif ateşte yumurta sarıları ilave edilip, iyice karıştırılır. Kaba ve parça etler tepsiye yerleştirilir. Üzerine hazırlanmış sos dökülür. Fırına verilir, iyice pişince servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.