Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapari, soğuk, soslu, tarifi

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi



Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi

750 gr pişmiş sığır rostosu ya da haşlanmış sığır eti (oda sıcaklığında)

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

6 çorba kaşığı un

2+1/2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)

1 soğan (ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sığır etini ince ince dilimleyip, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz

Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz Unu ekleyip, tahta kaşıkla yedirerek 1 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtarak karıştırmaya devam ederek kaynatıp, 1 dakika pişiriniz

Sirke, kapari, soğan, şeker, tuz ve biberi ekleyip, karıştırınız Sosu bir taşım kaynatıp, servis tabağındaki etlerin üstüne dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.