ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001694)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:46 AM

Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi
 
Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi

750 gr pişmiş sığır rostosu ya da haşlanmış sığır eti (oda sıcaklığında)

45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı

6 çorba kaşığı un

2+1/2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş)

1 soğan (ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sığır etini ince ince dilimleyip, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz.

Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Unu ekleyip, tahta kaşıkla yedirerek 1 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ekleyiniz. Tencereyi yeniden ateşe oturtarak karıştırmaya devam ederek kaynatıp, 1 dakika pişiriniz.

Sirke, kapari, soğan, şeker, tuz ve biberi ekleyip, karıştırınız. Sosu bir taşım kaynatıp, servis tabağındaki etlerin üstüne dökerek servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.