![]() |
Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi
Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi
750 gr pişmiş sığır rostosu ya da haşlanmış sığır eti (oda sıcaklığında) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 6 çorba kaşığı un 2+1/2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş) 1 soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sığır etini ince ince dilimleyip, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Unu ekleyip, tahta kaşıkla yedirerek 1 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ekleyiniz. Tencereyi yeniden ateşe oturtarak karıştırmaya devam ederek kaynatıp, 1 dakika pişiriniz. Sirke, kapari, soğan, şeker, tuz ve biberi ekleyip, karıştırınız. Sosu bir taşım kaynatıp, servis tabağındaki etlerin üstüne dökerek servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.