Çiftlik Köftesi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik Köftesi TarifiÇiftlik Köftesi Tarifi Malzemeler :
Patatesleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın Sıvıyağda kızartın Yağını çekmesi için havlu kağıt konmuş servis tabağına alın Karıştırma kasesine, kıymayı alın Üzerine soğanı rendeleyin Dereotunu ince ince kıyın Yumurtasını kırın Baharatlarını atarak iyice yoğurun Kıvamını bağlamak için galeta ununu ilave edin Cevizden küçük yuvarlaklar yapın Üzerlerine un serpin Az yağ dökülmüş tavada yarı kıvamda pişirin Ayrı bir tencereye patatesleri, patlıcanları alın Üzerine köfteleri koyun Bezelyeyi ve domates püresini ilave edin Tuzunu, tane karabiberini serpin Zeytinyağını ve az sıcak suyunu döktükten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın |
Çiftlik Köftesi Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik Köftesi Tarifi750 gram köftelik kıyma 1/2 adet bayat ekmek içi 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet kabak 2 adet patates 3 adet domates 10 adet sivribiber 1 su bardağı bezelye 1 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 150 gram margarin Yeterince tuz, karabiber ve kekik Kızartmak için: Sıvıyağ Kıymaya, ufaladığımız ekmek içini, dövdüğümüz sarımsakları, rendelediğimiz soğanları, baharatları ve ince kıydığımız maydanozların yarısını katıp, yoğuralım Buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayalım Bu köfteleri, margarin yağında kızartıp, tabağa çıkartalım Havucu, kabağı, patatesleri ve sivribiberleri soyup temizledikten sonra, köftelerin büyüklüğünde kesip kızartalım Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı kestikten sonra, köfteden kalan yağda kavuralım Sebzeleri, köfteleri ve yeterince sıcak suyu koyup tuz, karabiber ve kekik ilavesi ile pişirelim Yemek özlenince ince kıydığımız dereotlarını ve kalan maydanozları da ilave edip bir taşım daha kaynatarak, ocaktan indirelim Sıcak olarak, sulu sulu servis yapalım |
|