![]() |
Çiftlik Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiftlik Köftesi TarifiÇiftlik Köftesi Tarifi Malzemeler :
Patatesleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizden küçük yuvarlaklar yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çiftlik Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiftlik Köftesi Tarifi750 gram köftelik kıyma 1/2 adet bayat ekmek içi 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet kabak 2 adet patates 3 adet domates 10 adet sivribiber 1 su bardağı bezelye 1 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 150 gram margarin Yeterince tuz, karabiber ve kekik Kızartmak için: Sıvıyağ Kıymaya, ufaladığımız ekmek içini, dövdüğümüz sarımsakları, rendelediğimiz soğanları, baharatları ve ince kıydığımız maydanozların yarısını katıp, yoğuralım ![]() Buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayalım ![]() Bu köfteleri, margarin yağında kızartıp, tabağa çıkartalım ![]() Havucu, kabağı, patatesleri ve sivribiberleri soyup temizledikten sonra, köftelerin büyüklüğünde kesip kızartalım ![]() Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı kestikten sonra, köfteden kalan yağda kavuralım ![]() Sebzeleri, köfteleri ve yeterince sıcak suyu koyup tuz, karabiber ve kekik ilavesi ile pişirelim ![]() Yemek özlenince ![]() ![]() Sıcak olarak, sulu sulu servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|