Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiftlik, köftesi, tarifi

Çiftlik Köftesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik Köftesi Tarifi



Çiftlik Köftesi Tarifi

Malzemeler :
  • 1 Büyük Patates
    2 Patlıcan
    1 Su B Bezelye
    1 Su B Domates Püresi
    Zeytinyağı
    Tuz
    Tane Karabiber Köftesi İçin:
    300 Gr Kıyma
    1 Soğan
    1 Tutam Dereotu
    1 Yumurta
    Galeta Unu
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
Hazırlanışı
Patatesleri ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın Sıvıyağda kızartın Yağını çekmesi için havlu kağıt konmuş servis tabağına alın Karıştırma kasesine, kıymayı alın Üzerine soğanı rendeleyin Dereotunu ince ince kıyın Yumurtasını kırın Baharatlarını atarak iyice yoğurun Kıvamını bağlamak için galeta ununu ilave edin

Cevizden küçük yuvarlaklar yapın Üzerlerine un serpin Az yağ dökülmüş tavada yarı kıvamda pişirin Ayrı bir tencereye patatesleri, patlıcanları alın Üzerine köfteleri koyun Bezelyeyi ve domates püresini ilave edin Tuzunu, tane karabiberini serpin Zeytinyağını ve az sıcak suyunu döktükten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çiftlik Köftesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik Köftesi Tarifi



750 gram köftelik kıyma

1/2 adet bayat ekmek içi

2 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet kabak

2 adet patates

3 adet domates

10 adet sivribiber

1 su bardağı bezelye

1 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

150 gram margarin

Yeterince tuz, karabiber ve kekik

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Kıymaya, ufaladığımız ekmek içini, dövdüğümüz sarımsakları, rendelediğimiz soğanları, baharatları ve ince kıydığımız maydanozların yarısını katıp, yoğuralım

Buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayalım

Bu köfteleri, margarin yağında kızartıp, tabağa çıkartalım

Havucu, kabağı, patatesleri ve sivribiberleri soyup temizledikten sonra, köftelerin büyüklüğünde kesip kızartalım

Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı kestikten sonra, köfteden kalan yağda kavuralım

Sebzeleri, köfteleri ve yeterince sıcak suyu koyup tuz, karabiber ve kekik ilavesi ile pişirelim

Yemek özlenince ince kıydığımız dereotlarını ve kalan maydanozları da ilave edip bir taşım daha kaynatarak, ocaktan indirelim

Sıcak olarak, sulu sulu servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.