Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
endonezya, piliç, satay, tarifi, usulü

Endonezya Usulü Satay Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endonezya Usulü Satay Piliç Tarifi



Endonezya Usulü Satay Piliç Tarifi

50 gr yer fıstığı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 diş sarımsak

250 gr piliç çöp şiş

1,5 yemek kaşığı hindistancevizi

1/2 su bardağı süt

1/2 adet limon suyu

Esmer şeker

Taze zencefil

Tabasco sos

Yer fıstıklarının kabuklarını ayıklayın ve yağsız tavada kızartıp renkleri dönene kadar çevirin

Soğanı küp kesin Sarımsağı ayıklayıp dilimleyin Zencefili rendeleyin Tavaya zeytinyağı koyun İsınınca hepsini ekleyin 2-3 dakika çevirip ateşten alın piliç çöp şişleri bu karışımın içinde en az 1 saat bekleterek marine edin

Barbekünüzü yakın Çöp şişleri barbeküde yaklaşık 3-4 dakika pişirin Şişleri aralıklar ile çevirerek her tarafının eşit kızarmasını sağlayın

Tavaya hindistancevizi, süt, esmer şeker, limon suyu ve tabasco sos ekleyip orta ateşte pişirin 2 dakika sonra ateşten alın Fıstıkları ekleyip karışımı robottan geçirin ve sos kabına alın Çöp şişler ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.