![]() |
Endonezya Usulü Satay Piliç Tarifi
Endonezya Usulü Satay Piliç Tarifi
50 gr. yer fıstığı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 diş sarımsak 250 gr. piliç çöp şiş 1,5 yemek kaşığı hindistancevizi 1/2 su bardağı süt 1/2 adet limon suyu Esmer şeker Taze zencefil Tabasco sos Yer fıstıklarının kabuklarını ayıklayın ve yağsız tavada kızartıp renkleri dönene kadar çevirin. Soğanı küp kesin. Sarımsağı ayıklayıp dilimleyin. Zencefili rendeleyin. Tavaya zeytinyağı koyun. İsınınca hepsini ekleyin. 2-3 dakika çevirip ateşten alın. piliç çöp şişleri bu karışımın içinde en az 1 saat bekleterek marine edin. Barbekünüzü yakın. Çöp şişleri barbeküde yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Şişleri aralıklar ile çevirerek her tarafının eşit kızarmasını sağlayın. Tavaya hindistancevizi, süt, esmer şeker, limon suyu ve tabasco sos ekleyip orta ateşte pişirin. 2 dakika sonra ateşten alın. Fıstıkları ekleyip karışımı robottan geçirin ve sos kabına alın. Çöp şişler ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.