Yörük Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yörük Kebabı TarifiYörük Kebabı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler 250 gram kuşbaşı kuzu eti 2 adet domates 1 adet soğan 2 adet biber 15 adet mantar 1 su bardağı bezelye 1 adet kabak, tuz 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ 1 buçuk su bardağı erişte 1 buçuk su bardağı rende kasar peyniri Yapılışı: Domates ve soğanı yemeklik doğrayın Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın Tuzunu ilave edin Başka bir tencerenin içine, 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökün Üzerine su ilave edin Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın Tencereden alıp, süzün Erişteleri fırın tepsisine yayın Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın En son 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin, kaşarlar erinceye kadar fırınlayın Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
|