![]() |
Yörük Kebabı Tarifi
Yörük Kebabı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler 250 gram kuşbaşı kuzu eti 2 adet domates 1 adet soğan 2 adet biber 15 adet mantar 1 su bardağı bezelye 1 adet kabak, tuz 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ 1 buçuk su bardağı erişte 1 buçuk su bardağı rende kasar peyniri Yapılışı: Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin. Başka bir tencerenin içine, 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün. Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. En son 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin, kaşarlar erinceye kadar fırınlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.