ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yörük Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001581)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:05 AM

Yörük Kebabı Tarifi
 
Yörük Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

250 gram kuşbaşı kuzu eti

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet biber

15 adet mantar

1 su bardağı bezelye

1 adet kabak, tuz

2 yemek kaşığı ayçiçek yağ

1 buçuk su bardağı erişte

1 buçuk su bardağı rende kasar peyniri

Yapılışı:

Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.

Başka bir tencerenin içine, 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.

Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. En son 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin, kaşarlar erinceye kadar fırınlayın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.