![]() |
Soslu Keklik Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Keklik TarifiSoslu Keklik Tarifi 4 küçük keklik (ortalarından ikiye bölünmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (doğranmış) 1+1/4 su bardağı tavuk suyu 1/2 su bardağı portakal suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı unlu tereyağı 2 portakal (kabukları soyulup ince dilimlenmiş) Kekliklerin içine ve dışına tuz ve biberin yarısını serpiniz ![]() Büyük bir tencerede yağı kızdırıp, yarım keklikleri 6-7 dakika, her yanlan hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Maşa yada iki büyük kaşıkla keklikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkanp, sosu hazırlarken sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() Tenceredeki yağın dörtte üçünü döküp soğanı katarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() Ateşi biraz kısıp, önce portakal suyu, krema ve taze soğanları sonra da küçük parçalar halinde unlu yağı katınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki kekliklerin üstüne dökünüz ![]() ![]() Not: Soslu kekliği, sote patates, haşlanmış yeşil sebze ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|