ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Soslu Keklik Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001443)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:28 AM

Soslu Keklik Tarifi
 
Soslu Keklik Tarifi

4 küçük keklik (ortalarından ikiye bölünmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 küçük soğan (doğranmış)

1+1/4 su bardağı tavuk suyu

1/2 su bardağı portakal suyu

125 gr (1/2 su bardağı) krema

1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)

1 çorba kaşığı unlu tereyağı

2 portakal (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)

Kekliklerin içine ve dışına tuz ve biberin yarısını serpiniz.

Büyük bir tencerede yağı kızdırıp, yarım keklikleri 6-7 dakika, her yanlan hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Tencerenin kapağını kapatıp keklikleri arasıra döndürerek 12-15 dakika, bıçağın ucu kolayca batana kadar pişiriniz.

Maşa yada iki büyük kaşıkla keklikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkanp, sosu hazırlarken sıcak kalmalarını sağlayınız.

Tenceredeki yağın dörtte üçünü döküp soğanı katarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz. Tavuk suyunu katıp, kalan tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşi açıp sosu 6-7 dakika, üçte birini çekene kadar pişiriniz.

Ateşi biraz kısıp, önce portakal suyu, krema ve taze soğanları sonra da küçük parçalar halinde unlu yağı katınız. Arasıra karıştırarak 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar kaynatmadan pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki kekliklerin üstüne dökünüz. Keklikleri portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz.

Not: Soslu kekliği, sote patates, haşlanmış yeşil sebze ile servis edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.