![]() |
Soslu Keklik Tarifi
Soslu Keklik Tarifi
4 küçük keklik (ortalarından ikiye bölünmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (doğranmış) 1+1/4 su bardağı tavuk suyu 1/2 su bardağı portakal suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı unlu tereyağı 2 portakal (kabukları soyulup ince dilimlenmiş) Kekliklerin içine ve dışına tuz ve biberin yarısını serpiniz. Büyük bir tencerede yağı kızdırıp, yarım keklikleri 6-7 dakika, her yanlan hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Tencerenin kapağını kapatıp keklikleri arasıra döndürerek 12-15 dakika, bıçağın ucu kolayca batana kadar pişiriniz. Maşa yada iki büyük kaşıkla keklikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkanp, sosu hazırlarken sıcak kalmalarını sağlayınız. Tenceredeki yağın dörtte üçünü döküp soğanı katarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz. Tavuk suyunu katıp, kalan tuz ve biberi ekleyiniz. Ateşi açıp sosu 6-7 dakika, üçte birini çekene kadar pişiriniz. Ateşi biraz kısıp, önce portakal suyu, krema ve taze soğanları sonra da küçük parçalar halinde unlu yağı katınız. Arasıra karıştırarak 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar kaynatmadan pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki kekliklerin üstüne dökünüz. Keklikleri portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz. Not: Soslu kekliği, sote patates, haşlanmış yeşil sebze ile servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.