![]() |
Kuzu Çiftlik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Çiftlik Kebabı TarifiKuzu Çiftlik Kebabı Tarifi Malzeme; 1 kilo but ve kol tarafından kuzu eti 3 baş soğan 3 çorba kaşığı margarin 3 adet iri domates 3 adet biber 3 demet taze soğan 1 er demet dereotu, maydanoz, tuz ve kekik Yapılışı; Önce eti hazırlayalım ya da kasaba hazırlatalım, kuzu etinin yassı ve ince kesilmiş olması gerekiyor ![]() şeklinde doğranmış kuru soğanı ilave edelim, harlı ateşte karıştırarak pişirelim, üzerine hazırladığımız eti ve taze soğanı ve biberi koyalım ![]() suyunu salınca kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesi ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kekiği koyalım ![]() kapağını kapatalım 25 dakika kadar orta ateşte pişireleim, sıcak olarak servis yapalım |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Çiftlik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Çiftlik Kebabı TarifiKuzu Çiftlik Kebabı Tarifi MALZEMESİ 1 kg ![]() 2 çorba kaşığı margarin 2 baş soğan 4 adet domates 4 adet dolmalık biber 10 adet sivri yeşil biber 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik karabiber, tuz YAPILIŞI Margarinle çentilmiş soğanı kavunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|