![]() |
Güveç Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveç Kebabı TarifiGüveç Kebabı Tarifi 1 diş sarmısak 1 kilo kuzu eti (kemiksiz hafif yağlı böbrek yatağı veya kol) 4 adet iri domates 2 adet halka gibi doğranmış sivribiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 24 adet arpacık soğan 2 çorba kaşığı tepeleme yağ 1) Etleri alabilecek büyüklükte bir güvecin içini, tamamen 1 diş sarmı-sakla ovunuz ![]() ![]() 2) Güvecin içini az yağla tamamen yağlayınız ![]() 3) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ediniz ![]() ![]() 4) Bir kere karıştırarak güvecin ağzını, güvecin üzerinden sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıtla kapayınîz ![]() ![]() 5) Kâğıdın üstten yanmaması için yaldızlı kâğıt varsa yaldızlı kâğıt ile sarınız ![]() 6) Yoksa bir kapak kapatıp, 2,5 saat orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz ![]() ![]() Not: Soğan istemeyen, 3 baş kuru soğanı rendeleyip suyunu kullanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|