ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Güveç Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001255)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:59 AM

Güveç Kebabı Tarifi
 
Güveç Kebabı Tarifi

1 diş sarmısak

1 kilo kuzu eti (kemiksiz hafif yağlı böbrek yatağı veya kol)

4 adet iri domates

2 adet halka gibi doğranmış sivribiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

24 adet arpacık soğan

2 çorba kaşığı tepeleme yağ

1) Etleri alabilecek büyüklükte bir güvecin içini, tamamen 1 diş sarmı-sakla ovunuz. Kalan sarmısağı atınız.

2) Güvecin içini az yağla tamamen yağlayınız.

3) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ediniz. Yağı eritip üzerine dökünüz.

4) Bir kere karıştırarak güvecin ağzını, güvecin üzerinden sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıtla kapayınîz. Kapadıktan sonra bir sicimle sıkıca bağlayınız.

5) Kâğıdın üstten yanmaması için yaldızlı kâğıt varsa yaldızlı kâğıt ile sarınız.

6) Yoksa bir kapak kapatıp, 2,5 saat orta sıcaklıktaki fırında pişiriniz. Sonra servis yapınız.

Not: Soğan istemeyen, 3 baş kuru soğanı rendeleyip suyunu kullanabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.