![]() |
Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi6 Parça kuzu kapama 6 dal yeşil soğan 1 demet marul Tuz Karabiber Sıvı yağ Kuzu kapamaları güzelce yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi10 bağ yeşil soğan (50 adet) 1 tatlı kaşığı tuz Az karabiber 1 kilo kuzu eti (but veya böbrek yatağı veya kol, 5 parça) 3 su bardağı et suyu (yoksa su) 2 bağ dereotunun yaprakları 1) Soğanların yeşil kısımlarını 5 santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz ![]() ![]() 2) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz ![]() 3) Tam kaynayacağına yakın ateşten alıp, soğuk su ile yıkayıp susuz olarak başka bir tencereye koyunuz ![]() 5) Başka bir tencerede kaynar suda soğanları 1 dakika haşlayıp süzünüz ![]() ![]() 6) Dereotunu serpip kapağını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız ![]() Not: Et, süt kuzusu ise, pişme süresi 45 dakikadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|