![]() |
Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi
6 Parça kuzu kapama
6 dal yeşil soğan 1 demet marul Tuz Karabiber Sıvı yağ Kuzu kapamaları güzelce yıkayın. Bir tavada yağı kızdırın, kızan yağda kuzu kapama parçalarını eşit derecede kızartın. Kızarttığınız parçaları çelik yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yıkanmış yeşil soğan ve marulu ince ince kıyın. Kuzu kapamaları kızarttığınız yağda (yağ fazla olmasın) soteleyin. Sotelediğiniz yeşillikleri diğer tarafa aldığınız kuzu kapamaların üzerine yayın. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün, ağzı alüminyum folyo ile sarıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 30-45 dakika pişirip servis yapın. |
Taze Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi
10 bağ yeşil soğan (50 adet)
1 tatlı kaşığı tuz Az karabiber 1 kilo kuzu eti (but veya böbrek yatağı veya kol, 5 parça) 3 su bardağı et suyu (yoksa su) 2 bağ dereotunun yaprakları 1) Soğanların yeşil kısımlarını 5 santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz. Sonra 5'er santim uzunluğunda kesiniz. 2) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz. 3) Tam kaynayacağına yakın ateşten alıp, soğuk su ile yıkayıp susuz olarak başka bir tencereye koyunuz. 5) Başka bir tencerede kaynar suda soğanları 1 dakika haşlayıp süzünüz. Susuz olarak etlerin üzerine ilâve ediniz. 6) Dereotunu serpip kapağını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız. Not: Et, süt kuzusu ise, pişme süresi 45 dakikadır. 2 su bardağı su yeterlidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.