![]() |
Kelecoş Tarifi (İğdır) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kelecoş Tarifi (İğdır)KeLecoş Tarifi (Iğdır) Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 Çay fincanı nohut 1 kg ![]() 1 kuru soğan 2 kaşık tereyağı 1 lt ![]() 100 gr ![]() Tuz Karabiber Nane Yoğurt Yapılışı: Önce kuru soğan yemeklik doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kelecoş Tarifi (İğdır) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kelecoş Tarifi (İğdır)Kelecoş Tarifi ( Van ) MALZEMELER: Kavurma eti Yarım su bardağı nohut 1 su bardağı den(Döğme) yarım su bardağı yeşil mercimek İki avuç ak pancar 3 yemek kaşığı tere yağı 2 su bardağı kurut YAPILIŞI: Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Vanın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|