![]() |
Fındıklı İslak Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı İslak Kek TarifleriFındıklı Islak Kek Malzemeler:
Fırını 175C'ye getirin ![]() ![]() Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin ![]() ![]() ![]() Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fındıklı İslak Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı İslak Kek TarifleriFındıklı Çikolatalı Islak Kek Malzemeler :
Su, margarin ve çikolataları eritin, Yumurtaları ve şekeri çırpın, Sütü çikolatalı karışımın içine ekleyin (karışımın ılıması için), Toz malzemeleri ayrı bir kapta eleyin, Çikolatalı karışım ve yumurtalı karışımı karıştırıp çırpın, Toz malzemeleri ekleyip çırpın, İri iri çektiğiniz fındıkları unlayıp ekleyin ve karıştırın, Yağlı kağıt serdiğiniz küçük fırın tepsisine karışımın yarısını yayın, Nutellayı bir çay kaşığı yardımıyla parça parça her tarafına koyun, Kalan karışımı da üzerine dökün, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|