Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ananaslı, pasta, tarifleri

Ananaslı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Pasta Tarifleri







Ananaslı Pasta
Malzemeler:
Keki İçin:
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B Toz Şeker
  • 2 Çorba K Un
  • 2 Çorba K Toz Fındık
  • 1 Çorba K Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin:
  • 1 Lt Süt
  • 1 Su B Toz Şeker
  • 1 Çorba K Un
  • 1 Çorba K Nişasta
  • 1 Çorba K Pirinç Unu
  • 1 Limon
  • 1 Yumurta Sarısı
Üzeri İçin:
  • 1 Ananas
  • 2 Çorba K Toz Şeker
  • Kiraz Şekerlemesi
Hazırlanışı:
Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak köpürene kadar çırpın Ardından üzerine un, kakao, kabartma tozu ve toz fındığı ekleyerek bir süre daha çırpın Altı yağlı kağtla kaplanmış pasta çemberine hamuru dökerek önceden ısıtılmış 170 derecede çok sertleşmesine müsade etmeden pişirin

Kreması için ise tencereye sütü, yumurta sarısını, toz şekeri, nişastayı, unu ve pirinç ununu alarak kısık ateşte çırparak pişirin Krema pişince üzerine limon kabuğunu rendenin ince yerinden rendeleyerek ekleyin Limon suyunu da ilave edip iyice çırpın Kek pişince üzerine kremayı dökerek bir süre soğutmaya bırakın

Ananasları küp doğrayarak 2 çorba k toz şekerle beraber pişirin Soğumuş olan kremanın üzerine dökerek bir gece buzdolabında bekletip soğuk servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla

Ananaslı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Pasta Tarifleri



Bademli ve Ananaslı Pasta
Malzemeler:
  • 1 paket 3 katlı sade pandispanya
  • 1 çay bardağı süt
Kreması için
  • 1/2 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 100 gram (5 yemek kaşığı) şeker
  • 30 gram (1,5 yemek kaşığı) un
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
İçi için
  • 1 adet ananas
  • 1 su bardağı tuzsuz badem
Üstü için
  • 1 poşet kremşanti
  • 200 ml süt
  • 1 paket beyaz çikolata
  • 1 su bardağı file badem
Hazırlanışı:
1/2 litre süt ve vanilyayı tencerede beraberce ısıtınşeker, yumurta ve unu ilave edip mikserle çırparak pişirinSoğumaya bırakınHer iki kremşantiyi ayrı kaplarda birer bardak süt ile çırpıp, dolaba kaldırınBeyaz çikolatayı eritip yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka olarak yayınSoğuyan krema ile çırpılmış kremşantiyi karıştırınPasta tabanının ilk katını süt ile hafifçe ıslatın
Üzerine kremanın yarısını sürüp ananas dilimlerini yerleştirinTuzsuz bademlerden serpinİkinci kat için de aynı işlemleri gerçekleştirin
Son katı kapatıp üzerini ve çevresini hazırlanan kremşanti ile kaplayın
Pastanın kenarlarına file bademleri yapıştırınSoğuyan beyaz çikolataları ince parçalar halinde kırıp pastanın üzerine atıp servis yapın
Notlar
  • Taze ananas yerine konserve ananas kullanabilirsiniz O zaman pasta tabanlarını süt yerine ananasın suyu ile ıslatıp, daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz
  • Beyaz çikolatayı eritmek yerine buzdolabında 1 - 2 saat tuttuktan sonra rendeleyebilirsiniz
  • Bademleri soyarak kullanırsanız daha şık bir görüntü elde edersiniz Soymak için bademleri kaynar suya atıp bir iki dakika haşladıktan sonra soğuk suya atmanız gerekli
  • Bu pastaya hindistan cevizi aroması da çok yakışırdı Kekleri hindistan cevizi aromalı bir süt ile ıslatmak da mümkün
  • En üste konulacak keki ters koyarsanız (beyaz kısmı dışa gelecek şekilde) krema üstüne sürüldüğünde daha beyaz bir görüntü elde edersiniz



Alıntı Yaparak Cevapla

Ananaslı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Pasta Tarifleri



Ananaslı Soğuk Pasta
Malzemeler:
  • 1 p yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 1 p krem şanti
  • 1 su b süt
  • bir kutu krem peynir
  • 1 çorba kmısır unu
  • 1 ananas
  • 15 su bananas suyu
Hazırlanışı:
Yulaflı bisküviyi un gibi ufalayın Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp bir çember kalıba bastırın Bu arada kremşanti ile sütü çırpın içine labne veya krem peyniri ekleyin İkisi de yoksa 2 veya 3 çorba k susuz yoğurtta ekleyebilirsinizBu karışıma küp doğranmış ananasları da ekleyinananas yerine şeftali veya kayısı da olabilir

Hepsini karıştırıp kalıptaki bisküvlerin üzerine dökün Üzerini düzeltip buzluğa kaldırın Krema katılaşınça ananas suyunu mısır nişastalı ile pişirip üzerine ılındıktan sonra dökün Tekrar buzdolabında soğutun ve soğuk ikram edin
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.