![]() |
Ananaslı Pasta Tarifleri
Ananaslı Pasta Malzemeler: Keki İçin:
Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak köpürene kadar çırpın. Ardından üzerine un, kakao, kabartma tozu ve toz fındığı ekleyerek bir süre daha çırpın. Altı yağlı kağtla kaplanmış pasta çemberine hamuru dökerek önceden ısıtılmış 170 derecede çok sertleşmesine müsade etmeden pişirin. Kreması için ise tencereye sütü, yumurta sarısını, toz şekeri, nişastayı, unu ve pirinç ununu alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Krema pişince üzerine limon kabuğunu rendenin ince yerinden rendeleyerek ekleyin. Limon suyunu da ilave edip iyice çırpın. Kek pişince üzerine kremayı dökerek bir süre soğutmaya bırakın. Ananasları küp doğrayarak 2 çorba k. toz şekerle beraber pişirin. Soğumuş olan kremanın üzerine dökerek bir gece buzdolabında bekletip soğuk servis edin. Not:Oktay Usta Tarifi http://www.oktayustam.com/images/tar...-psata-(1).jpg |
Ananaslı Pasta Tarifleri
Bademli ve Ananaslı Pasta
Malzemeler:
1/2 litre süt ve vanilyayı tencerede beraberce ısıtın.şeker, yumurta ve unu ilave edip mikserle çırparak pişirin.Soğumaya bırakın.Her iki kremşantiyi ayrı kaplarda birer bardak süt ile çırpıp, dolaba kaldırın.Beyaz çikolatayı eritip yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka olarak yayın.Soğuyan krema ile çırpılmış kremşantiyi karıştırın.Pasta tabanının ilk katını süt ile hafifçe ıslatın. Üzerine kremanın yarısını sürüp ananas dilimlerini yerleştirin.Tuzsuz bademlerden serpin.İkinci kat için de aynı işlemleri gerçekleştirin. Son katı kapatıp üzerini ve çevresini hazırlanan kremşanti ile kaplayın. Pastanın kenarlarına file bademleri yapıştırın.Soğuyan beyaz çikolataları ince parçalar halinde kırıp pastanın üzerine atıp servis yapın. Notlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Ananaslı Pasta Tarifleri
Ananaslı Soğuk Pasta
Malzemeler:
Yulaflı bisküviyi un gibi ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp bir çember kalıba bastırın. Bu arada kremşanti ile sütü çırpın. içine labne veya krem peyniri ekleyin. İkisi de yoksa 2 veya 3 çorba k. susuz yoğurtta ekleyebilirsiniz.Bu karışıma küp doğranmış ananasları da ekleyin.ananas yerine şeftali veya kayısı da olabilir. Hepsini karıştırıp kalıptaki bisküvlerin üzerine dökün. Üzerini düzeltip buzluğa kaldırın. Krema katılaşınça ananas suyunu mısır nişastalı ile pişirip üzerine ılındıktan sonra dökün. Tekrar buzdolabında soğutun ve soğuk ikram edin. Not:Oktay Usta Tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.