Et Haşlama Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Haşlama TarifleriEt Haşlama Malzemeler: eşit parçalarda kemikli veya kemiksiz, kuzu veya dana et,2 adet soğan,1 baş sarımsak,orta boy patates kaç adet isterseniz,10 yaprak defnetuz, Hazırlanışı: etimizi geniş tencereye alın,soyup yıkadığınız soğanı ve patatesleri ilave edin,sarımsakları ve defne yaprağını ekledikten sonra ,tüm malzemenin üstünü örtecek kadar su ilave edip ocağa alabilirsiniz,taze bir et 1 saattesert bir et ise 2 saate yakın pişecektir,pişmeye yaklaştığında tuzu ilave edebilirsiniz,hatırlatma patatesler piştimi tencereden alınız zira et pişene kadar kalırsa parçalanacaktır,ayrıca et suyunu çekktikçe su ilave etmeyinizetlerin yönünü çevirerek pişirmeye devam edin |
Et Haşlama Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Haşlama TarifleriKuzu Haşlama Malzemeler:
Etler düdüklüye üstüne geçecek kadar su iel konur ve kapağı kapatılmadan 15 dk kaynatılır Bu arada Biriken köpüğü alınır Daha sonra patatesler soyulur Haşlanırken ezilmesin diye 2'ye bölünerek konur ve düdüklünün kapağı kapatılır 30 dk kadar haşlandıktan sonra yemeğimiz hazır Pişen yemeğe tuzu atılır Servis edilirken istenirse dövülmüş sarımsak ve pul biber ilave edilir |
Et Haşlama Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Haşlama TarifleriKuzu Gerdan Haşlama Malzemeler: * 500 grkuzu gerdan * 2 havuç * 1 brokoli * 4 patates * arpacık soğan * kereviz yaprağı * limon * 1 çorba kun * 1 yumurta sarısı * su * tuz Hazırlanışı: Etin üstüne biraz su ekleyerek bir iki taşım kaynatın Daha sonra üzerine su ekleyerek pişmeye bırakın Bir süre sonra pişmesine yakın sıvıyağda sotelenmiş havuç ve arpacık soğanı da ekleyerek karıştırın Biraz pişince üzerine patatesleri de ekleyin Etler pişince tuzunu ilave edin Terbiyesi için bir kasede un, yumurta sarısı ve biraz suyu karıştırın Daha sonra üzerine biraaz sıcak su ekleyin Daha sonra pişmekte olan etlere ilave edin Daha sonra üzerine brokolileri ilave edin ve 5 dk kaynatın Kereviz yaprakalrını doğrayıp üzerine serpin Haşlamanız servise hazırdır Not:Oktay Usta Tarifi |
|