ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Haşlama Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720875)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:05 AM

Et Haşlama Tarifleri
 




Et Haşlama
Malzemeler:
eşit parçalarda kemikli veya kemiksiz, kuzu veya dana et,2 adet soğan,1 baş sarımsak,orta boy patates kaç adet isterseniz,10 yaprak defne.tuz,
Hazırlanışı:
etimizi geniş tencereye alın,soyup yıkadığınız soğanı ve patatesleri ilave edin,sarımsakları ve defne yaprağını ekledikten sonra ,tüm malzemenin üstünü örtecek kadar su ilave edip ocağa alabilirsiniz,taze bir et 1 saatte.sert bir et ise 2 saate yakın pişecektir,pişmeye yaklaştığında tuzu ilave edebilirsiniz,hatırlatma ..patatesler piştimi tencereden alınız zira et pişene kadar kalırsa parçalanacaktır,ayrıca et suyunu çekktikçe su ilave etmeyiniz.etlerin yönünü çevirerek pişirmeye devam edin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:05 AM

Et Haşlama Tarifleri
 
Kuzu Haşlama
Malzemeler:
  • 4 Adet Kuzu Gerdan (kemikli)
  • 3 Patates
  • Tuz
  • Pul Biber
  • Sarımsak(İstenirse)
Hazırlanışı:
Etler düdüklüye üstüne geçecek kadar su iel konur ve kapağı kapatılmadan 15 dk kaynatılır. Bu arada Biriken köpüğü alınır. Daha sonra patatesler soyulur. Haşlanırken ezilmesin diye 2'ye bölünerek konur ve düdüklünün kapağı kapatılır. 30 dk kadar haşlandıktan sonra yemeğimiz hazır. Pişen yemeğe tuzu atılır. Servis edilirken istenirse dövülmüş sarımsak ve pul biber ilave edilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:05 AM

Et Haşlama Tarifleri
 
Kuzu Gerdan Haşlama
Malzemeler:
* 500 gr.kuzu gerdan
* 2 havuç
* 1 brokoli
* 4 patates
* arpacık soğan
* kereviz yaprağı
* limon
* 1 çorba k.un
* 1 yumurta sarısı
* su
* tuz
Hazırlanışı:
Etin üstüne biraz su ekleyerek bir iki taşım kaynatın. Daha sonra üzerine su ekleyerek pişmeye bırakın. Bir süre sonra pişmesine yakın sıvıyağda sotelenmiş havuç ve arpacık soğanı da ekleyerek karıştırın. Biraz pişince üzerine patatesleri de ekleyin. Etler pişince tuzunu ilave edin. Terbiyesi için bir kasede un, yumurta sarısı ve biraz suyu karıştırın. Daha sonra üzerine biraaz sıcak su ekleyin. Daha sonra pişmekte olan etlere ilave edin.

Daha sonra üzerine brokolileri ilave edin ve 5 dk. kaynatın. Kereviz yaprakalrını doğrayıp üzerine serpin. Haşlamanız servise hazırdır.
Not:Oktay Usta Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.