Fileminyon Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fileminyon TarifleriFileminyon Malzemeler: - 6 dilim bonfile, - 6 dilim tost ekmeği, - 1 yemek kaşığı salça, - 4 adet domates, - 1 adet soğan, - 2 adet çarliston biber, - 2 yemek kaşığı margarin, - 250 gr mantar, - 6 dilim çedar peyniri, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı kekik, - 1 çay bardağı zeytinyağ Hazırlanışı: Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın 1 su bardağı suda salçayı eritip kekik ve tuzotu katın Fırın tepsisine ekmekleri dizin Etleri de aynı yağda kızartın Ekmeklerin üzerine yerleştirin Soğanı piyazlık doğrayın Margarinde kavurup ince doğranmış biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin Kıyılmış mantarları ve unu ilave edin İyice karıştırıp pişirin Bu sosu etlerin üzerine dökün Üzerlerini peynir dilimleri ile kaplayın 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirinAfiyet olsun |
Fileminyon Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fileminyon TarifleriTost Fileminyon Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı tavaya alınıp ısıtılırTost ekmekleri tavada arkalı önlü kızartılırEkmekler fırın tepsisine dizilirAynı tavada etler kızartılıp ekmeklerin üzerine yerleştirilirKalan yağ tencereye alınırYemeklik doğranmış soğan pembeleştirilirİnce doğranmış biber domates mantar salça eklenip karıştırılırTuzu ve karabiberi ayarlanırSoya sosu eklenir5-6 dakika orta ateşte pişirilirBu karışım etlerin üzerine konulurRendelenmiş kaşar,kekik eklenip ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirilir Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkan birinci kalite biftektirIzgara,mangal ve salçalı olarak pişirmeye müsaittir Not:Bu tarif 4 kişlik olarak verilmiştir İstenirse kişi sayısına göre ayarlama yapılabilir |
|