ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fileminyon Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720863)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:07 AM

Fileminyon Tarifleri
 




Fileminyon
Malzemeler:
- 6 dilim bonfile,
- 6 dilim tost ekmeği,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 4 adet domates,
- 1 adet soğan,
- 2 adet çarliston biber,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 250 gr mantar,
- 6 dilim çedar peyniri,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 1 çay bardağı zeytinyağ.
Hazırlanışı:
Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın. 1 su bardağı suda salçayı eritip kekik ve tuzotu katın. Fırın tepsisine ekmekleri dizin. Etleri de aynı yağda kızartın. Ekmeklerin üzerine yerleştirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Margarinde kavurup ince doğranmış biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Kıyılmış mantarları ve unu ilave edin. İyice karıştırıp pişirin. Bu sosu etlerin üzerine dökün. Üzerlerini peynir dilimleri ile kaplayın. 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:07 AM

Fileminyon Tarifleri
 
Tost Fileminyon
Malzemeler:
  • 4 adet dana antrikot yada bonfile
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yk. soya sosu
  • tuz,karabiber,kekik
Hazırlanışı:
2 yemek kaşığı zeytinyağı tavaya alınıp ısıtılır.Tost ekmekleri tavada arkalı önlü kızartılır.Ekmekler fırın tepsisine dizilir.Aynı tavada etler kızartılıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir.Kalan yağ tencereye alınır.Yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilir.İnce doğranmış biber domates mantar salça eklenip karıştırılır.Tuzu ve karabiberi ayarlanır.Soya sosu eklenir.5-6 dakika orta ateşte pişirilir.Bu karışım etlerin üzerine konulur.Rendelenmiş kaşar,kekik eklenip ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirilir.

Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkan birinci kalite biftektir.Izgara,mangal ve salçalı olarak pişirmeye müsaittir.
Not:Bu tarif 4 kişlik olarak verilmiştir. İstenirse kişi sayısına göre ayarlama yapılabilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.