Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, kek, tarifleri

Çilekli Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kek Tarifleri







Çilekli ve Çikolatalı Kek
Malzemeler:
  • 1 + dörtte üç su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker*
  • dörtte üç su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)
  • 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • üçte iki su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 450gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek
  • üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin Derin bir kek kalıbını yağlayın
Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu derin bir kaseye eleyin
Yağ ve yumurtaları çırpın, vanilyayı ilave edin Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin (un-yoğurt-un-yoğurt-un)
Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin
Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayın, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün
Notlar: Eğer karışım çok yoğunsa bir miktar daha yoğurt ekleyin
Asıl tarifte şeker miktarı 1 + dörtte üç su bardağı ama ben kurutlumuş çilek ekleyeceğim için şeker miktarını azalttım Tuz miktarı da aslında 1 tatlı kaşığıydı, şekeri azaltınca onu da yarım tatlı kaşığı yaptım Bir bardak 250ml



Alıntı Yaparak Cevapla

Çilekli Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kek Tarifleri



Parfeli Çilekli Kek
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay btoz şeker
  • 1 çay bsüt
  • 1 çay bsıvıyağ
  • 1 pvanilya
  • 1 pkabartma tozu
  • 2 çorba ksaçma çikolata
  • Aldığı kadar un
Mantolamak için:
  • tereyağı
  • Fındık
Üzeri için:
  • Parfe
  • Çilek
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpürene kadar çırpın Köpürünce üzerine sıvıyağ, süt ve vanilyayı da ekleyin Daha sonra üzerine çikolatayı, kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu da ekleyerek kek hamurunu hazırlayın

Minik kek kalıplarını oda sıcaklığındaki tereyağı ile sıvayın Daha sonra içini pirinç fındık ile Kaplayın( Eğer pirinç fındık yoksa fındığı doğrayıcıdan geçirin) Hazırladığınız kek hamurunu kalıplara paylaştırın 170 derece ön ısıtma yapılmış fırında pişirin Hazırladığınız keklerin ortasına parfe koyun Servise hazırdır
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.