ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çilekli Kek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720832)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:12 AM

Çilekli Kek Tarifleri
 




Çilekli ve Çikolatalı Kek
Malzemeler:
  • 1 + dörtte üç su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker*
  • dörtte üç su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)
  • 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • üçte iki su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 450gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek
  • üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu derin bir kaseye eleyin.
Yağ ve yumurtaları çırpın, vanilyayı ilave edin. Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un).
Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayın, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün.
Notlar: Eğer karışım çok yoğunsa bir miktar daha yoğurt ekleyin.
Asıl tarifte şeker miktarı 1 + dörtte üç su bardağı ama ben kurutlumuş çilek ekleyeceğim için şeker miktarını azalttım. Tuz miktarı da aslında 1 tatlı kaşığıydı, şekeri azaltınca onu da yarım tatlı kaşığı yaptım. Bir bardak 250ml.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:12 AM

Çilekli Kek Tarifleri
 
Parfeli Çilekli Kek
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay b.toz şeker
  • 1 çay b.süt
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • 1 p.vanilya
  • 1 p.kabartma tozu
  • 2 çorba k.saçma çikolata
  • Aldığı kadar un
Mantolamak için:
  • tereyağı
  • Fındık
Üzeri için:
  • Parfe
  • Çilek
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpürene kadar çırpın. Köpürünce üzerine sıvıyağ, süt ve vanilyayı da ekleyin. Daha sonra üzerine çikolatayı, kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu da ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.

Minik kek kalıplarını oda sıcaklığındaki tereyağı ile sıvayın. Daha sonra içini pirinç fındık ile Kaplayın.( Eğer pirinç fındık yoksa fındığı doğrayıcıdan geçirin.) Hazırladığınız kek hamurunu kalıplara paylaştırın. 170 derece ön ısıtma yapılmış fırında pişirin. Hazırladığınız keklerin ortasına parfe koyun. Servise hazırdır.
Not:Oktay Usta Tarifi


http://www.oktayustam.com/images/tar...li-kek-(2).jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.