![]() |
Şöbiyet Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şöbiyet Tatlı TarifleriŞöbiyet Tatlı Malzemeler:
1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır ![]() ![]() ![]() 2- Hamur ikiye bölünür ![]() ![]() 3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir ![]() ![]() ![]() 4- Her yufkanın arası bol nişastalanır ![]() ![]() 5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır ![]() ![]() 6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir ![]() ![]() Şurubu: 5 su bardağı şeker ile 3 ![]() ![]() ![]() Kreması: Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir ![]() ![]() Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şöbiyet Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şöbiyet Tatlı TarifleriKolay Şöbiyet Malzemeler :
Milföy hamurların her karesini 4'e kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Oktay Usta Tarifi ![]() |
![]() |
![]() |
|