ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Şöbiyet Tatlı Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=720831)

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:12 AM

Şöbiyet Tatlı Tarifleri
 




Şöbiyet Tatlı
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık sirke
  • 250 gr ceviz
  • 2 yumurta
  • 5 bardak un
Şurubu:
  • 5 bardak şeker
  • 3.5 su bardağı su
Açmak için:
  • 300 gr nişasta
  • Üzerine 300 gr tereyağı
Kreması:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı fındık veya ceviz içi
Hazırlanışı:
1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır. Yoğurdun içine kabartma tozu konup kaba katılarak karıştırılır. Un ilave edilip iyice özlendirilerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası tahta üzerinde uzun rulo yapılıp cevizden büyük parçalara kesilip yuvarlanıp beze yapılır.
3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir. Hamur bezeleri nişastalı un içinde 15-20 dakika bekletilir. Daha sonra tahtada her beze merdane ile tabak büyüklüğünde açılır.
4- Her yufkanın arası bol nişastalanır. Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile hamur kare şeklinde büyütülür.
5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir. Kızdırılmış tereyağı kaşıkla şöbiyetlerin üzerine gezdirilir.
Şurubu:
5 su bardağı şeker ile 3.5 bardak su bir tencerede kaynatılıp şerbet yapılır. Ilık hale gelince baklava da ılık kıvamdayken şerbet şöbiyetin üzerine dökülür.
Kreması:
Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir. Ateşten alınıp ceviz içi ile karıştırılıp şöbiyette kullanılır.
Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir.Afiyet olsun.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 09-06-2012 03:13 AM

Şöbiyet Tatlı Tarifleri
 
Kolay Şöbiyet
Malzemeler :
  • 10 milföy
  • 2 su b.ceviz
  • 2 çorba k.tereyağı
Şerbeti için:
  • 4 su b.toz şeker
  • 3 su b.su
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı :
Milföy hamurların her karesini 4'e kesin.Kestiğiniz hamurun içine ceviz parçaları ekleyin.Daha sonra iki ucundan milföy hamurlarnı birleştirin.Fırın kabına üçgen şekilleri üste gelecek şekilde dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.Eritilmiş olan tereyağını fırın kabına dizdiğiniz kolay şöbiyetin üzeribe dökün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın. Kolay şöbiyet fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküp şerbeti çektikten sonra servis edin.
Not: Oktay Usta Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.