Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, reçeli, tarifleri

Balkabağı Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli Tarifleri







Balkabağı Reçeli
Malzemeler:
  • 1 kilo balkabağı,
  • 1,5 kilo toz şeker,
  • 250 gram sönmemiş kireç,
  • 2 çorba kaşığı limon suyu,
  • su
Hazırlanışı:
Kabak yıkandıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır5’er milim kalınlığında olmak üzere istendiği şekilde doğranırSuya kireç konur Eritildikten sonra durulması beklenirSonra içine kabaklar atılır 6 saat kadar bekletilirKireçli sudan çıkarılan kabaklar, bol suyla 5-6 kere yıkanır Tencereye şeker konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir“Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra kabakar ilave edilirOrta hararetli ateşte “Reçel” kıv***** gelinceye kadar kaynatılırAteşten almadan az önce limon suyu konur1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınırSoğuduktan sonra kavanoza doldurulurKapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.