Balkabağı Reçeli Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabağı Reçeli TarifleriBalkabağı Reçeli Malzemeler:
Kabak yıkandıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır 5’er milim kalınlığında olmak üzere istendiği şekilde doğranır Suya kireç konur Eritildikten sonra durulması beklenir Sonra içine kabaklar atılır 6 saat kadar bekletilir Kireçli sudan çıkarılan kabaklar, bol suyla 5-6 kere yıkanır Tencereye şeker konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir “Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra kabakar ilave edilir Orta hararetli ateşte “Reçel” kıv***** gelinceye kadar kaynatılır Ateşten almadan az önce limon suyu konur 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur Kapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır![]() ![]() ![]() |
|
|
|