![]() |
Balkabağı Reçeli Tarifleri
Balkabağı Reçeli Malzemeler:
Kabak yıkandıktan sonra kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır.5’er milim kalınlığında olmak üzere istendiği şekilde doğranır.Suya kireç konur. Eritildikten sonra durulması beklenir.Sonra içine kabaklar atılır. 6 saat kadar bekletilir.Kireçli sudan çıkarılan kabaklar, bol suyla 5-6 kere yıkanır. Tencereye şeker konur, üzerini geçecek kadar su ilave edilir.“Şurup” kıv***** gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra kabakar ilave edilir.Orta hararetli ateşte “Reçel” kıv***** gelinceye kadar kaynatılır.Ateşten almadan az önce limon suyu konur.1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur.Kapağı kapatılır, serin bir yerde saklanır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.