Tavuklu Mantarlı Çin Böreği |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Mantarlı Çin BöreğiTavuklu Mantarlı Çin Böreği Malzemeler:
Tavuklar, tuzlu suda haşlanır, tavuklar haşlanırken mantarı küçük küçük doğranır, havuçlar rendelenir, taze soğanları ince doğranır Tavuklar soğuduktan sonra ufak parçalar halinde keselir Mantarı tavada az yağ ile suyunu bırakıp çekene kadar sotelenir, sonra rendelenen havuçlar eklenir, havuçlar biraz yumuşayınca taze soğan ve tavuk eklenip sotelemeye devam edelir() Baharatları ekleyip en son soya sosunu ekledikten sonra 2-3 dk daha pişirilir Yufkalar Yeşilay böreği yapar gibi üçgen kesilir Hazırlanan harçtan koyulup sarılır Yumurtalar bir tabağa kırılıp çırpılır, başka bir tabağa da galeta unu, sardığımız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızdın yağda kızartılır Soya sosu ve salata ile servis edilebilirAfiyet olsun |
|