Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, cin, mantarlı, tavuklu

Tavuklu Mantarlı Çin Böreği

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantarlı Çin Böreği







Tavuklu Mantarlı Çin Böreği



Malzemeler:
  • 1 Kğ Yufka
  • 2 Tavuk Göğsü
  • 1 Kğ Mantar
  • 3 Adet Havuç
  • Taze Soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
Kızartmak İçin :
  • Ayçiçek Yağı
  • 2 Yumurta
  • Galeta Unu
Hazırlanışı:
Tavuklar, tuzlu suda haşlanır, tavuklar haşlanırken mantarı küçük küçük doğranır, havuçlar rendelenir, taze soğanları ince doğranır Tavuklar soğuduktan sonra ufak parçalar halinde keselir Mantarı tavada az yağ ile suyunu bırakıp çekene kadar sotelenir, sonra rendelenen havuçlar eklenir, havuçlar biraz yumuşayınca taze soğan ve tavuk eklenip sotelemeye devam edelir() Baharatları ekleyip en son soya sosunu ekledikten sonra 2-3 dk daha pişirilir Yufkalar Yeşilay böreği yapar gibi üçgen kesilir Hazırlanan harçtan koyulup sarılır Yumurtalar bir tabağa kırılıp çırpılır, başka bir tabağa da galeta unu, sardığımız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızdın yağda kızartılır Soya sosu ve salata ile servis edilebilirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.