Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, paçası, tarsus, vartabit

Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)



Vartabit Paçası (Adana ve Tarsus)

MALZEME:

Kuru fasulye 1 kilogram

Tahin 200 gr

Salça 2 yemek kaşığı

Turunç Ekişisi 2 kaşık

Tereyağı 1 çorba kaşığı

Sarmısak 5-6 adet

Pide Yeterince

Tuz, Karabiber, Kimyon Yeterince

YAPILIŞI:

Fasulye etsiz, salçalı pişirilir, kimyon ve karabiber baharat olarak katılır Tahin turunç ekşisi, su ile karıştırılır, sarmısak tuz eklenir, başka baharat koyulmaz Ekmek olarak "mayalı" denilen ekmek, ramazan pidesi kullanılır Eskiden "çağıl ekmeği" denilen ekmek bu yemek için kullanılırdı Yemeğin üzerine ayrıca bir sos yağ vs kullanılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.