ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711515)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:41 AM

Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)
 
Vartabit Paçası (Adana ve Tarsus)

MALZEME:

Kuru fasulye 1 kilogram

Tahin 200 gr.

Salça 2 yemek kaşığı

Turunç Ekişisi 2 kaşık

Tereyağı 1 çorba kaşığı

Sarmısak 5-6 adet

Pide Yeterince

Tuz, Karabiber, Kimyon Yeterince

YAPILIŞI:

Fasulye etsiz, salçalı pişirilir, kimyon ve karabiber baharat olarak katılır. Tahin turunç ekşisi, su ile karıştırılır, sarmısak tuz eklenir, başka baharat koyulmaz. Ekmek olarak "mayalı" denilen ekmek, ramazan pidesi kullanılır. Eskiden "çağıl ekmeği" denilen ekmek bu yemek için kullanılırdı. Yemeğin üzerine ayrıca bir sos yağ vs kullanılmaz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.