![]() |
Vartabit Paçası (Adana Ve Tarsus)
Vartabit Paçası (Adana ve Tarsus)
MALZEME: Kuru fasulye 1 kilogram Tahin 200 gr. Salça 2 yemek kaşığı Turunç Ekişisi 2 kaşık Tereyağı 1 çorba kaşığı Sarmısak 5-6 adet Pide Yeterince Tuz, Karabiber, Kimyon Yeterince YAPILIŞI: Fasulye etsiz, salçalı pişirilir, kimyon ve karabiber baharat olarak katılır. Tahin turunç ekşisi, su ile karıştırılır, sarmısak tuz eklenir, başka baharat koyulmaz. Ekmek olarak "mayalı" denilen ekmek, ramazan pidesi kullanılır. Eskiden "çağıl ekmeği" denilen ekmek bu yemek için kullanılırdı. Yemeğin üzerine ayrıca bir sos yağ vs kullanılmaz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.