Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarli, pilav

Enginarli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarli Pilav




ENGINARLI PILAV

MALZEMELER

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın Limonlu suya atın Soğanın kabuklarını soyup doğrayın Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun 1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin Suyunu süzüp enginarlara ilave edin Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.