ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Enginarli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711458)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:21 AM

Enginarli Pilav
 

ENGINARLI PILAV

MALZEMELER

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın. Limonlu suya atın. Soğanın kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun. Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun. 1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin. pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp enginarlara ilave edin. Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.