Tavuklu Şark Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Şark Pilavi1 5 su bardağı mısır pirinci 1 tutam kekik 1/3 tane defne 2 tane soğan 1 tane piliç 1 çay kaşığı rendelenmiş ceviz 2 tane olgun domates 1 tutam biber 2 çorba kaşığı margarin tuz Yapılışı Pilici ayıklayıp, tütsüleyip, yıkayıp pişirin Suyunu süzün Tencereye yağ, rendelenmiş soğan, tuz, piliç, defne ve kekik koyun Soğanlar ve piliç pembeleşinceye kadar karıştırın Ayıklanmış, 5-6 kere yıkanmış pirinçleri de atın Pirinçler şişince tuz, biber, rendelenmiş ceviz ve rendelenmiş domatesleri de ilave edin Bire iki ölçü hesabı ile su veya et suyu koyun Orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirin Servis yapın |
|
|
|