ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu Şark Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711338)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:41 AM

Tavuklu Şark Pilavi
 
1.5 su bardağı mısır pirinci
1 tutam kekik
1/3 tane defne
2 tane soğan
1 tane piliç
1 çay kaşığı rendelenmiş ceviz
2 tane olgun domates
1 tutam biber
2 çorba kaşığı margarin
tuz

Yapılışı Pilici ayıklayıp, tütsüleyip, yıkayıp pişirin. Suyunu süzün. Tencereye yağ, rendelenmiş soğan, tuz, piliç, defne ve kekik koyun. Soğanlar ve piliç pembeleşinceye kadar karıştırın. Ayıklanmış, 5-6 kere yıkanmış pirinçleri de atın. Pirinçler şişince tuz, biber, rendelenmiş ceviz ve rendelenmiş domatesleri de ilave edin. Bire iki ölçü hesabı ile su veya et suyu koyun. Orta sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.