Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryan, havuçlu, pilavı

Havuçlu Büryan Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Büryan Pilavı



Malzemeler

2 Su bardağı pirinç
6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı
2 Adet soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet havuç
Yarım demet dereotu
3 Su bardağı etsuyu
Bir tutam tarçın ve tozşeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin
Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın
Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun
Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin
Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin
3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın
Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin
Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın
Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin
Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin
200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.