ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Havuçlu Büryan Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711307)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:46 AM

Havuçlu Büryan Pilavı
 
Malzemeler

2 Su bardağı pirinç
6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı
2 Adet soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet havuç
Yarım demet dereotu
3 Su bardağı etsuyu
Bir tutam tarçın ve tozşeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin.
Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın.
Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun.
Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin.
3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın.
Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin.
Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın.
Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin.
Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin.
200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.