![]() |
Havuçlu Büryan Pilavı
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç 6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı 2 Adet soğan 4 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 Çorba kaşığı kuşüzümü 2 Adet havuç Yarım demet dereotu 3 Su bardağı etsuyu Bir tutam tarçın ve tozşeker Tuz, karabiber Hazırlanışı Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin. Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın. Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun. Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin. 3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin. Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın. Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin. Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin. 200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.