Terbiyeli Sebzeler |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli SebzelerTerbiyeli Sebzeler 4 kişilik 2 rezene kökü, 150 g 2 alabaş, 1 kırmızı küçük , çeşitli yeşillik Terbiye: 4 yemek kaşığı soya sosu, yarım tatlı kasığı iri öğütülmüş kara, 1 tutam şeker, 6 yemek kaşığı soya yağı Rezene köklerini ayıklayarak ortadan kesin, kaynar suda 3 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve dilimleyin Mantarları ayıklayın Alabaşları soyun, 1 cm kalınlığında dilimleyin, dilimleri ortadan kesin Biberi yıkayın, çekirdeklerini çıkartın Domatesleri çapraz olarak yarın Terbiye: Malzemeleri karıştırın ve sebzelere dökün Alüminyum folyodan kaseler yapın, sebzeleri, önce rezene ve , sonra alabaş ve , nihayet olmak üzere yerleştirin Sebzelere terbiye gezdirin, kıyılmış yeşillik serpiştirin |
|