![]() |
Köfteli Patlıcan Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteli Patlıcan BohçasıMalzemeler 4 adet uzun boylu patlıcan 300 gr kıyma 1 adet soğan 4 dilim ekmek içi 3 diş sarımsak 1 adet yumurta sıvı yağ(patlıcanları kızatmak için) 2 adet dolmabiber 2 adet domates tuz, karabiber, pulbiber, kimyon 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su KürdanHazırlanışı ![]() Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şekilinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir ![]() ![]() Köftesinin yapımı: Soğanı, sarımsapı rendeleyini maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharakları ekleyerek köfteyi yoğurun ![]() Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın ![]() 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|