ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Köfteli Patlıcan Bohçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710699)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:47 AM

Köfteli Patlıcan Bohçası
 
Malzemeler
4 adet uzun boylu patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
sıvı yağ(patlıcanları kızatmak için)
2 adet dolmabiber
2 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
KürdanHazırlanışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şekilinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve tağda kızartılır.
Köftesinin yapımı: Soğanı, sarımsapı rendeleyini maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharakları ekleyerek köfteyi yoğurun.
Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. köfteler iri ise bir adette olabilir. patlıcanın uclarını köftenin üzerine kaylayarak bohçe gibi yapın. üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. Fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.