Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domi, fransız, glas, sosu, tarifi

Domi Glas Fransız Sosu Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domi Glas Fransız Sosu Tarifi




Malzemeler;
1 kg dana kemigi
3 yemek kasigi margarin
75 gr un
1 kahve fincani
domates salçasi
1 küçük havuç
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1-2
maydanoz kökü
½ çay kasigi tane
karabiber
1 çay kasigi kekik
½ yemek kasigituz
1 bardak kirmizi sarap
10 bardak su

Yapilişı;
Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin 3-4 dakika daha karistirarak kavurun
Salça ve baharati katip biraz daha karistirin Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin
Salçayi süzüp gereken yerde kullanin Buzdolabinda saklayin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.