Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, saray, tarifi

Saray Helvası Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Helvası Tarifi



Saray Helvası - Saray Helvası Tarifi

600 gr un ( 5 su bardağı )
250 gr tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz

Yapılışı
-büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur
-tencere ocaktan alınır ve 10 dk kadar soğumaya bırakılır
-bu süre dolunca tereyağı eklenir unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır
-bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur
-düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir
- baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.