Saray Helvası Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Helvası TarifiSaray Helvası - Saray Helvası Tarifi 600 gr un ( 5 su bardağı ) 250 gr tereyağı 1 paket pudra şekeri 1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz Yapılışı -büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur -tencere ocaktan alınır ve 10 dk kadar soğumaya bırakılır -bu süre dolunca tereyağı eklenir unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır -bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur -düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir - baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır |
|