![]() |
Saray Helvası Tarifi
Saray Helvası - Saray Helvası Tarifi
600 gr. un ( 5 su bardağı ) 250 gr. tereyağı 1 paket pudra şekeri 1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz Yapılışı -büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur. -tencere ocaktan alınır ve 10 dk. kadar soğumaya bırakılır. -bu süre dolunca tereyağı eklenir. unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır. -bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur. -düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir. - baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.